Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord.
croesEind januari vond een regiezitting plaats in het hoger beroep in de strafzaken tegen oud-minister van Arbeid, Paul Croes, en zijn vrouw en vier andere verdachten. De oud-minister werd in eerste aanleg in februari 2019 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaren vanwege ambtelijke omkoping, witwassen, ambtsmisbruik, illegale tewerkstelling en deelneming aan een criminele organisatie. De zaak, die bekend staat als Ibis, is in maart 2017 van start gegaan met dertien huiszoekingen.
In de regiezitting heeft vooral de verdediging haar onderzoekwensen kenbaar gemaakt. Croes wil nog getuigen laten horen, onder wie een advocaat en een medewerker van de afdeling isolatie van de gevangenis. Croes heeft tachtig dagen in afzondering doorgebracht. Het Hof besloot dat de directeur van Dimas, de directeur en functionarissen van KIA en de oud-medewerker van Croes, Giovanny Capriles als getuige worden gehoord.
De inhoudelijke zitting zal in september 2021 plaatsvinden, zo heeft het Hof bepaald, maar een datum is nog niet bekend.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.