Nieuws Curaçao

Meer dan tienduizend kilo vlees in beslag genomen bij Centrum Supermarkt

Foto boven: Èxtra

De Veterinaire Dienst heeft gisteren na klachten van klanten ruim tienduizend kilo vlees in beslag genomen bij de twee Centrumsupermarkten in Mahaai en Piscadera. De waarde van het vlees wordt geschat op 105.000 gulden.

Twintig paletten met 6.000 kilo vlees warendonderdag al geconfisqueerd bij het filiaal van Centrum in Mahaai. Gisteren volgde een tweede in beslagname van zes paletten met 4.000 kilo vlees bij Centrum in Piscadera.

Over datum

Reden voor de actie van de Veterinaire Dienst is dat al het vlees ruim over de uiterste houdbaarheidsdatum was, maar niet werd vernietigd. De verdenking is dat de supermarkt het vlees op een andere manier toch op de markt wilde brengen.

Volgens Arnold Dwarkasing van de Veterinaire Dienst is het niet de eerste keer dat een supermarkt betrapt wordt op met het bewaren van vlees over datum, ook niet bij Centrum. Maar, zo voegt hij er in de Èxtra aan toe: ‘de Dienst heeft te weinig personeel om alle meldingen van klanten na te trekken.’

Overigens krijgt Centrum Supermarkt geen boete voor het in bewaring houden van vlees over datum. De wetgeving die dat mogelijk maakt stamt uit 1933, waarbij de hoogte van de boete bepaald is op 150 gulden. Volgens Dwarkasing is de juridische weg om dat te innen te kostbaar. Nieuwe wetgeving zou in de maak zijn.


Deel dit artikel