Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Stichting Curaçao Clean Up (CCU) heeft onlangs met gouverneur Lucille George-Wout gesproken over de opzet van een Papiamentstalig ‘e-learning’ educatiepakket en het plaatsen van zogenoemde recycling centra. CCU wil daarmee bewustwording op gang brengen over het belang van een schoon Curaçao.

e learningOok zijn er verschillende schoonmaakacties besproken zoals bijvoorbeeld op Klein Curaçao en bij Sint Joris. Het bestuur van CCU heeft tijdens het bezoek aan George-Wout een aantal onderwerpen gepresenteerd om haar op de hoogte te brengen van de huidige stand van zaken bij de stichting. In de afgelopen tien edities van de Curaçao Cleanup heeft de stichting dankzij de inzet van vrijwilligers 3,4 miljoen kilo afval opgeruimd. Om het aantal kilo’s naar beneden te brengen en hopelijk het aantal schoonmaakacties af te kunnen laten nemen, zal de organisatie zich meer gaan richten op preventie. CCU heeft budget gekregen van de Coca-Cola Foundation (Atlanta) en het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de ontwikkeling van het educatiepakket en is op dit moment ‘de puntjes op de i aan het zetten’. Het Papiamentstalig lespakket, met Nederlandse ondertiteling, is geschikt voor leerlingen van 13 tot 16 jaar en zal in 2023 via een website aangeboden worden. Het nieuwe recycling centrum zal nog voor het eind van dit jaar geplaatst en in gebruik genomen worden bij Bon Bini Supermarket in Brievengat. Het project wordt financieel gedragen door, en betreft een samenwerking tussen de Curaçao Tourist Board (CTB) en de Coca-Cola Foundation (Atlanta).


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.