Al het nieuws

Parlement wil uitleg CMC-directie over MRI

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Curaçao Medical Center (CMC) wacht nog steeds op het eindrapport over de kapotte MRI-scanner, om de kosten te kunnen verhalen. Dat zegt woordvoerder Germaine Gibbs. Het parlement wordt ongeduldig en wil dat de ziekenhuisdirectie uitleg komt geven in het parlement.

F03CMC MRIParlementariërs Elvin Gerard, Eduard Braam en David Seferina van de fracties MFK en PNP vragen in een brief aan de parlementsvoorzitter om een vergadering met de centrale commissie in te plannen. ,,De MRI-scanner is al geruime tijd uit de roulatie. Personen die om medische redenen een MRI-scan nodig hebben, staan op een wachtlijst. En die lijst wordt steeds langer. We willen hierover praten met de directie van het ziekenhuis. We hebben vragen hierover. De directie moet ons informatie komen geven”, aldus de drie Statenleden.

Het Antilliaans Dagblad nam begin juli contact op met het CMC, om soortgelijke vragen te stellen. Want wie draait er op voor de kapotte machine en waarom is het apparaat stuk? Wie betaalt de kosten van de nieuwe scanner? Woordvoerder Gibbs zei toen dat CMC Exploitatie een onderzoek heeft laten instellen. Daaruit moet blijken of er een claim kan worden ingediend bij de ‘Construction All Risk insurance’ van Ballast Nedam. Deze verzekering dekt alle kosten van claims die tijdens de bouwperiode zijn gedaan.

Nu, een paar weken later, blijkt het onderzoek nog niet klaar te zijn. ,,Het onderzoek is nog gaande en we hebben het eindrapport nog niet ontvangen. Dat rapport hebben we nodig om een beslissing te kunnen nemen over het wel of niet indienen van een claim.” Gibbs herhaalt ook dat de nieuwe scanner is besteld. Dat is een investering van een miljoen dollar. Het is nog steeds de bedoeling dat het apparaat in november kan worden geïnstalleerd.

Patiënten worden op dit moment doorverwezen naar het Advent Ziekenhuis. Volgens Gibbs zijn de patiënten daarover begin dit jaar al geïnformeerd. Het AD legde over het probleem met de scanner ook contact met Dito Garmers, directeur van CMC Vastgoed. Hij reageerde echter niet voor het sluiten van deze editie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.