Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Duizenden vrijwilligers staken afgelopen weekeinde de handen uit de mouwen voor de achtste editie van Cura Doet. In totaal werden er door groepen van vrienden, collega’s, studenten en families 300 projecten uitgevoerd.

F04Curadoet 7De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft veel mensen geïnspireerd en heel tevreden achtergelaten. Het thema van de achtste editie was ‘voor elkaar, met elkaar!’.

De eerste projecten begonnen vrijdag om 7.00 uur in de ochtend en de laatste projecten gingen door tot ongeveer 18.00 uur op zaterdag. Veel scholen - waaronder Kolegio Don Sarto, Sta. Rosa de Lima College, Adventschool Mahuma, M.M Römerschool, Skol M.C Piar, Eligia Martier SBO, A.E. Goiloschool, Kolegio Sur Herman Joseph, Kolegio Erasmo - hebben met behulp van leerlingen, oud-leerlingen, ouders en andere vrijwilligers hun school kunnen opknappen. Maris Stella Vsbo heeft haar focus gelegd op het opknappen van onder andere het terras, dak, verven van de betonnen vloer, het repareren van het hekwerk en het aanleggen van een moestuin voor de kinderen, terwijl de Pedro Luis Brionschool een prachtige muurschildering op de muur van de bibliotheek heeft gemaakt en de bibliotheek opnieuw heeft ingericht.

Grandinan di Mahuma - de ouderen uit de wijk Mahuma - werden vervoerd door gebieden op Bándabou waar ze nog nooit zijn geweest, waaronder Playa Piskadó en Rif Sint Marie. Kuido Integral Banda Bou heeft na 5 jaar eindelijk een uitstapje naar Sea Aquarium met de ouderen kunnen realiseren. En de ouderen van stichting Huize Veronica hebben ook een lekker dagje in de frisse lucht en natuur doorgebracht met een bezoek aan Hòfi Scherpenheuvel met muziek, dans en spel.

De organisatie achter Cura Doet - Curaçao Cares, het Oranjefonds en Reda Sosial - is ondanks de veranderde situatie heel tevreden met alle resultaten en dat zoveel organisaties en vrijwilligers samen konden werken. ,,Het zijn niet alleen de fysieke resultaten die tellen, maar ook de vele mensen die zich geïnspireerd voelen en die zich onderdeel voelen van een positieve, betrokken samenleving. De achtste editie bleek dankzij Covid-19, bewust en onbewust, een zeer cruciale editie te zijn geweest.”

Tijdens deze editie realiseerden deelnemers zich dat sociale organisaties hen harder nodig hebben dan ooit. Voor allen zijn de afgelopen twee jaren zwaar geweest, maar voor de sociale organisaties die zo hard rekenen op steun van vrijwilligers en bedrijven, blijkt het nog vele malen zwaarder te zijn geweest dan ooit. Cura Doet wordt normaliter in maart georganiseerd en is twee keer van datum veranderd dit jaar, onder andere door de lockdown als gevolg van de coronapandemie. Op verzoek van vele organisaties is besloten toch door te gaan op een Covid-proof manier om toch te voldoen aan de vraag naar broodnodige hulp.

De organisatie van Cura Doet wil daarom juist de gemeenschap van Curaçao feliciteren en bedanken voor de massale deelname aan de achtste editie.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.