Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Dialooggroep Bonaire (DB) zegt blij te zijn met de toespraak van minister president Mark Rutte van afgelopen maandag.

BON RutteIn een reactie worden de excuses duidelijk en oprecht genoemd. Rutte sprak volgens de woordvoerder van de DB, Arthur Sealy , meer als historicus dan als minister president.
Het meest bijzondere moment was volgens Sealy toen Rutte het Papiaments woord ‘diskulpá’ gebruikte in plaats van excuses. ,,Hiermee geeft hij aan dat hij zich verontschuldigt en dat heeft veel mensen getroffen”, aldus Sealy. ,,We hebben een andere Mark Rutte gezien die aangaf tot een ander inzicht te zijn gekomen en daardoor nu ook een andere weg in wil slaan, samen met de nazaten van de totslaafgemaakten.” De volgende stappen zijn volgens hem het proces van healing, aandacht voor de slavernij in het onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. ,,En dat zal geen gemakkelijk traject worden.”
Na afloop van het officiële gedeelte van afgelopen maandag ging minister Karien van Gennip in gesprek met een deel van de aanwezigen en ook dat was volgens Sealy een gedenkwaardig moment. ,,Uiteindelijk heeft het maken van de excuses goed uitgepakt, niet alleen op Bonaire maar volgens mij ook op de andere eilanden. We moeten elkaar niet de schuld blijven geven maar samen aan de slag gaan. Je kunt niet iedereen blij maken maar de DB gaat de weg op die nu is aangegeven.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.