Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De minister van Financiën, Javier Silvania (MFK), heeft gisteren tijdens de Statenvergadering over de begroting 2023 aangegeven dat er vanuit Nederland de toezegging is gedaan dat er gesproken kan worden over de houdbaarheid en herfinanciering van de totale overheidsschuld.

silvaniaHij citeert uit een brief van staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties: ,,Ik wil u toezeggen dat de houdbaarheid en financiering van de totale overheidsschuld kunnen worden besproken in de gesprekken die in het kader van de in 2023 aflopende liquiditeitsleningen zullen worden gevoerd.”
Silvania: ,,Dus we hebben een afspraak met Nederland over nieuwe condities als we gaan spreken over de liquiditeitssteun-lening die in oktober 2023 vervalt. Vanaf mijn aanstelling als minister heb ik Nederland duidelijk gemaakt dat de schuld geherfinancierd moet worden en dat er menselijke en reële voorwaarden aan gesteld moeten worden. Nederland weet maar al te goed dat het onmogelijk is voor een land dat herstellende is van een crisis om een miljard gulden in een keer af te lossen. Dat is onmogelijk. Maar het is belangrijk om nu te investeren in de economie en dat vindt Nederland ook. Ik snap niet dat anderen niet geloven in de herfinanciering door Nederland. Voor diegenen die graag Nederlands spreken omdat ze dan denken interessant te zijn zeg ik ‘Kom nou zeg!’.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.