Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - De eerste negentig gezinnen hebben afgelopen woensdag een volle tas boodschappen ontvangen van de stichting Voeding op School. Ook gisteren werd er hard gewerkt om de aangemelde gezinnen te bezoeken.

F14 BON Voedselpakket1Ooit begon de Rotary Club met het initiatief om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hadden op school van een ontbijt te voorzien. Sinds vijf jaar is de stichting zelfstandig en krijgen rond de 600 kinderen een gratis broodmaaltijd aangeboden op school of op de opvang.

Nu de scholen en opvang dicht zijn, heeft de stichting het concept aangepast naar een wekelijks boodschappenpakket om te zorgen dat de kinderen ontbijt blijven krijgen. De eerste pakketten gingen naar gezinnen die via de scholen waren aangemeld, maar de verwachting is dat de aanvragen de komende dagen behoorlijk zullen oplopen. Woensdag hebben zich al 176 extra gezinnen aangemeld.

De Stichting Voeding op School krijgt financiële steun van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) voor de operationele taken en is verder afhankelijk van donaties. Gezien de huidige situatie, met een explosieve toename van het aantal hulpvragen, vraagt de stichting om extra donaties zodat ze hun werk kunnen blijven uitvoeren


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.