Al het nieuws

Van onze correspondent
Gilze-Rijen - De geborgen restanten van de in juli bij Aruba in zee gestorte NH90-helikopter van Defensie zijn aangekomen op de Vliegbasis Gilze-Rijen, het hoofdkwartier van het Defensie Helikopter Commando. Daar wordt verder onderzoek gedaan naar de crash.


Het toestel verdween op 19 juli in zee na een patrouillevlucht vanaf de Zr.Ms. Groningen. Twee bemanningsleden kwamen om het leven, twee anderen overleefden de ramp. De wrakstukken van de helikopter zijn in de eerste week van september geborgen en per schip naar Nederland gebracht. Donderdagavond Nederlandse tijd zijn ze over de weg naar de basis in Brabant gebracht. helikopter
Het Defensie Helikopter Commando heeft helikopters gestationeerd op Vliegbasis Gilze-Rijen en op Vliegbasis De Kooy in de kop van Noord-Holland. Het type maritieme helikopter, zoals in juli is gecrasht, opereert vaak vanaf marineschepen. Bij de introductie van de NH90 in 2014 waren er enkele problemen, waaronder roestvorming, maar sinds de ingebruikname zijn er tot de crash bij Aruba geen ongelukken mee gebeurd.
Het onderzoek naar de ramp wordt uitgevoerd door de Inspectie Veiligheid Defensie (IVD). Aanvankelijk kondigde ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een onderzoek aan, maar die heeft zich in overleg met de IVD teruggetrokken.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.