Nieuws Curaçao

Topfunctionarissen krijgen eenmalig uitstel voor indienen salaris-gegevens

WILLEMSTAD – Topfunctionarissen van NV’s die aan de overheid zijn verbonden krijgen tot 5 augustus de tijd om hun bezwaar tegen een nieuwe salarisnorm, ontslagvergoeding en een overgangsbepaling daarvan te motiveren. Dat meldt het ministerie van Financiën.

Die eiste cijfers en goede onderbouwing van de topfuncitonarissen en stelde de deadline daarvoor op 26 juli. Maar de dag ervoor dienden de besturen van deze overheids-NV’s een schriftelijk uitstelverzoek in. Zij zouden meer tijd nodig hebben om de verzochte informatie op een verantwoordelijke wijze aan te leveren. Daarmee gaat minister Silvania nu akkoord. 

In een persverklaring zegt de minister te hopen dat besturen zich aan de gemaakt afspraken houden zodat de nieuwe normering met wijzigingen na heroverweging zo spoedig mogelijk in werking kunnen treden.

Die zal dan worden toegepast op de topfunctionarissen van landslaboratorium ADC, energieleverancier Aqualectra, toezicht houder BT&P, Airport CAH, Havenautoriteit CPA, Sleepbootdienst KTK, luchtverkeersleiding DC-ANSP, freezone Curinde en oliedistribiteur Curoil.

Deel dit artikel