Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De renovatie van Landhuis Knip is eind november van start gegaan onder leiding van Stichting Monumentenzorg Curaçao.

Knip 1Fundashon Museo Tula (FMT) wil hiermee in de loop van 2023 het Tulamuseum weer openen.
Stichting Monumentenzorg Curaçao, de eigenaar van het pand, investeert 200.000 gulden aan zelf gegenereerde fondsen in het onderhoud van het landhuis. Het budget wordt besteed aan onder meer het repareren van scheuren in de muren, schilderwerk binnen en buiten, houtreparaties, het egaliseren van de ijsselstenen vloer en het controleren en herstellen van de elektrische installatie. Het streven is om het gerenoveerde pand in maart 2023 op te leveren.
De stichting is enthousiast over de plannen van FMT voor het heropenen van Museo Tula ‘in een wat modernere en interactieve vorm’. Om het landhuis zo snel mogelijk beschikbaar te stellen voor gebruik van het museum is de stichting daarom bereid eigen fondsen te investeren.
Sinds het faillissement van Kas di Kultura in 2020 is het Museo Tula gesloten en staat het landhuis leeg. Monumentenzorg ontvangt hierdoor al twee jaar geen inkomsten terwijl de kosten van het pand wel gewoon doorlopen, laat Marcel Dennert, directeur van Monumentenzorg Curaçao, weten. ,,Het is een flinke investering en wij hopen daarom zo snel mogelijk een huurovereenkomst met de toekomstige gebruikers te kunnen sluiten.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.