RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Meeste passagiers mogen 'mazelenschip' bij Curaçao verlaten

Op het cruiseschip van de Scientology-beweging werd eind april mazelen geconstateerd. Beeld © EPA

De meeste passagiers en bemanningsleden mogen vertrekken van het 'mazelenschip' Freewinds, dat bij Curaçao ligt. De Curaçaose overheid heeft geen nieuwe gevallen van mazelen ontdekt aan boord van het cruiseschip.

Wel moeten 28 mensen nog achterblijven, zij worden de komende dagen in de gaten gehouden. Dat maakte epidemioloog Izzy Gerstenbluth bekend.

Onlangs mochten ook al ongeveer 40 mensen van boord. Zondag mogen er rond de 250 gaan. De groep van 28 mensen moet nog tot dinsdag 14 mei aan boord blijven, aangezien de ziekte zich nog tot een dag daarvoor kan openbaren. Op 28 april werd bij een vrouwelijk bemanningslid van het cruiseschip van de Scientology-beweging mazelen geconstateerd.

Na
Lees ook:
Na mazelen op cruiseschip, roept Curaçao op tot vaccineren

Vanaf dat moment bleef het schip in quarantaine op het eiland Saint Lucia. Vorige week zaterdag legde het weer aan in de haven van Curaçao, de vaste basis van het cruiseschip. Daar werden alle 318 opvarenden gecontroleerd. Onderzoek wees uit dat de besmetting met mazelen op het cruiseschip Freewinds tot één persoon beperkt was gebleven.

Het schip heeft vorige maand ook Aruba aangedaan. De regering liet onlangs weten dat er geen gevallen van mazelen op het land zijn geconstateerd.

Oproep
Lees ook:
Oproep Curaçao aan passagiers cruiseschip na uitbraak mazelen