Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Avondklok op Sint Eustatius

door Op 10-09-2020

De overheid van Sint Eustatius heeft gisteren bekend gemaakt dat er vanaf vanavond een avondklok geldt op het eiland. Deze geldt van half zeven ’s avonds tot zes uur ’s ochtends. Op die manier wil men de verdere verspreiding van het corona-virus voorkomen. Deze week werden vier nieuwe gevallen geregistreerd. In totaal zijn er zeven actieve besmettingen op het eiland.

Afgelopen maandag werd bekend dat een man die speciaal naar het eiland was gekomen om mensen uit te leggen hoe ze coronatests moeten uitvoeren, besmet was met het virus. Dinsdag testen drie personen positief die eveneens werkzaam zijn in de gezondheidszorg. Ze hadden allemaal contact gehad met de instructeur.

Beghalve de invoering van een avondklok gelden er op Sint-Eustatius meer strenge regels. Supermarkten mogen niet meer dan tien personen binnen laten, per huishouden mag maar één persoon boodschappen doen. Sociale bijeenkomsten zijn afgelast. Restaurants mogen alleen nog maar bezorgen. Verder wordt iedereen gevraagd minstens anderhalve meter afstand te houden van andere personen. Mensen wordt met nadruk geadviseerd mondkapjes te dragen als ze hun huis verlaten.


Meningen van de lezer

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *