Nieuws Curaçao

Kruis van Verdienste voor Elvin Regina

Foto - Brandweer Nederland

WILLEMSTAD – Elvin Regina heeft het gouden Kruis van Verdienste ontvangen. Deze staatsonderscheiding wordt uitgereikt als ‘waardering voor een persoon die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de brandweer in het Koninkrijk.’ 

De commandant van Curaçao ontving deze onderscheiding uit handen van Stephan Wevers, die de onderscheiding namens Brandweer Nederland uitreikte.

Na 37 dienstjaren bij de Brandweer Curaçao gaat Elvin Regina per 1 augustus 2022 met pensioen. In deze periode heeft Elvin zich permanent ingezet voor de professionalisering van het korps op Curaçao in zeer moeilijke politieke en financiële periodes. Dit heeft hij al die jaren zeer betrokken en plichtsgetrouw gedaan. 

Op 1 mei 1990 is hij benoemd tot Plaatsvervangend Commandant en per 1 mei 2000 tot Commandant van Curaçao. Daarmee is Elvin de langst zittende commandant binnen het Koninkrijk van Nederland.

Elvin is o.a. verantwoordelijk voor de implementatie en samenwerking tussen de civiele en luchthavenbrandweer van Curaçao. In 2014 heeft hij een Search & Rescue team geformeerd bestaande uit leden van de Brandweer, luchthaven, Rode Kruis, het Korps Politie en het Vrijwilligersorganisatie Korps Curaçao. Dit in samenwerking met de UNDP/Verenigde Naties.

Vanaf 2015 is er mede op initiatief van Elvin (samen met Brandweer Nederland) een samenwerkingsverband tussen de Caribische eilanden opgezet. In 2019 heeft Elvin voor de Ministers van de eilanden en Nederland een pleidooi gehouden voor deze samenwerking met als resultaat dat door alle Ministers de overeenkomst dat jaar ondertekend is.

Deel dit artikel