Nieuws Curaçao

Omgekeerd kan ook in de sport: uitkomen voor Curaçao

Rob, Brian en Jordy Timmermans uit Heerlen hebben zich alle drie geplaatst voor het WK karate in Dubai. Dat schrijft 1Limburg, het digitale nieuwsplatform van de regionale publieke omroep L1 in Nederland.

Rob (21) en Jordy (25) komen uit voor Curaçao, de middelste Brian (24) zit in de Nederlandse selectie. Rob en Jordy namens de CuKarBo. Rob bij de heren plus 84 kg en Jordy bij de heren min 67 kg.

bol

De twee broers hebben bewust gekozen om onder Curaçaose vlag mee te doen. “Het geeft ons iets meer vrijheid om studie en werk te combineren met topsport. We hoeven bijvoorbeeld niet naar de centrale trainingen van het Nederlands team.”

Nadeel is dat de twee broers zich voor het WK moesten plaatsen via de Pan-Amerikaans kampioenschappen in Uruguay. Rob, die uitkomt in de klasse boven de 84 kilogram pakte daar zilver.

Dubai
De middelste broer, Brian, zal met het Nederlands team naar Dubai reizen. “Het is wel een beetje raar, want Jordy en Rob reizen op een ander tijdstip met een andere vlucht dan het Nederlands team. Maar uiteindelijk komen wel elkaar gewoon weer tegen op de mat in Dubai.”

Het WK begint morgen en duurt tot 21 november.

bol

Deel dit artikel