Al het nieuws

HOH: Bezoeker negeerde regels

Van onze correspondent
Oranjestad - In het Dr. Horacio E. Oduber Hospital (HOH) zijn enkele verpleegkundigen besmet geraakt met Covid-19. Het HOH is direct begonnen met ‘contact tracing’ en ontdekte dat de besmetting door een bezoeker is binnengebracht.

F12Aruba ziekenhuisDe besmette collega’s zitten in thuisquarantaine en maken het goed. De directie heeft besloten in het belang van de patiënten en het personeel om enkele geplande operaties af te zeggen. De komende dagen wordt per dag gekeken wat de stand van zaken is en welke operaties kunnen doorgaan.

Het HOH betreurt dat iemand die op ziekenbezoek kwam, achteraf positief bleek te zijn. Sinds maart vorig jaar gelden in het ziekenhuis strikte regels om te voorkomen dat patiënten gevaar lopen besmet te raken met Covid-19. Bezoekers komen met een mondkapje op binnen, maar in de kamer blijken sommigen zonder mondkapje op dicht bij de patiënten te komen. In dit geval is een patiënt zonder het zelf in de gaten te hebben op deze manier besmet geraakt en heeft het virus doorgegeven aan een verpleegkundige.

De regels zijn dat covid-patiënten in het ziekenhuis geen bezoek mogen ontvangen. Voor andere patiënten geldt dat zij maar één (volwassen) bezoeker mogen ontvangen. Dat moet op afspraak en voor de duur van maximaal een uur. Ook in de ziekenkamer is het dragen van een mondkapje en het houden van afstand verplicht.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.