Al het nieuws

Nieuwe directeur Van Baren ziet kansen maar ook uitdagingen

Van en onzer verslaggevers
Willemstad - Zijn visie met betrekking tot Soltuna is modernisering en om de stichting naar een hoger niveau tillen. Dit met als uiteindelijke doel om de stichting aan haar voornaamste doelstelling te kunnen laten voldoen: het bevorderen van de land- en tuinbouwsector op Curaçao.

Soltuna3Aan het woord is de kersverse directeur van Soltuna. Pieter van Baren (41 jaar), geboren en getogen op Curaçao, die Plant- en Gewaswetenschappen studeerde aan de Universiteit van Wageningen (WUR); later overstapte naar de wat meer praktisch ingestelde Hogere Agrarische School (HAS) in Deventer; meedeed met een uitwisselingsprogramma aan de Universidat Polytecnica de Valencia in Spanje; en onder meer beleidsadviseur was voor het Nederlandse ministerie Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid voor de Openbare Lichamen Bonaire, Saba en Sint Eustatius.
Het Antilliaans Dagblad sprak met hem. Ambities heeft Van Baren in ruime mate en hij ziet genoeg mogelijkheden. Maar de nieuwe Soltuna-directeur onderkent ook dat er de nodige hobbels - ‘uitdagingen’ - zijn. Zoals: de onvoldoende stabiele waterlevering door afvalwateringsinstallatie Klein Hofje; subsidieverlagingen door de jaren heen; weinig opgeleide en/of gedisciplineerde tuinders; zeer lage door de overheid vastgestelde groenten- en fruitprijzen, die nog stammen uit 1997; en een niet goed functionerende landbouwtak binnen de overheid.
Zijn aanstelling is op 1 augustus ingegaan en zijn contract loopt, in principe, tot 31 juli 2023. Van Baren heeft het werk als directeur Soltuna overgenomen van zijn voorganger Harold Schoop. De nieuwe leidinggevende wordt gesteund door de bestuursleden van de stichting: Vanessa Larsson-Martis, Stanley Marks, Frederik Winkel, Christiaan Winkel en Ben Kleine. ,,Wij zijn echter nog op zoek naar nieuwe bestuursleden om ons team te komen versterken”, voegt Van Baren er direct aan toe.

Interview: Stabiele waterlevering een must

Wilt u het hele interview lezen? Neem een online abonnement op de krant.

Op de foto Pieter van Baren bij Soltuna.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.