Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De nieuwe regering Wever-Croes II zal bestaan uit acht ministers. De verdeling van de portefeuilles tussen MEP en Raiz is bekend.

aruregering2In het nieuwe kabinet krijgt MEP zes ministers en Raiz twee. Dat heeft het Kabinet van de Gouverneur in een persbericht laten weten.
De portefeuille van Algemene Zaken, Innovatie, Overheidszaken, Infrastructuur en Ruimtelijke Ontwikkeling gaat naar de minister-president. MEP krijgt ook Financiën en Cultuur, Justitie en Sociale Zaken, Arbeid en Integratie, Volksgezondheid en als laatste de portefeuille Onderwijs en Sport. Raiz krijgt de portefeuille Economische Zaken, Communicatie en Duurzame Ontwikkeling en de portefeuille Integriteit, Natuur, Transport en Ouderenzorg.
Formateur Evelyn Wever-Croes had tot gisteren de tijd om de formatieopdracht af te ronden of om verlenging te vragen. De datum van 27 augustus werd gehaald, want de gouverneur ontving gisteren uit handen van Wever-Croes het eerder getekende regeerakkoord. De formateur gaf ook informatie over de verdeling van de portefeuilles en ze overhandigde de gouverneur de documenten van de screening. Want ook het screeningsproces van de nieuwe ministers is afgerond. De gouverneur zal op korte termijn met de formateur de resultaten van de screening bespreken. Als dat is gebeurd, kunnen de nieuwe ministers worden beëdigd.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.