Al het nieuws

Aanpassing bestuur Sentro Pro Arte in gang gezet

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De nieuwe conceptstatuten en profielschetsen van de Stichting Schouwburg Curaçao/Fundashon Sentro Pro Arte (SPA) zijn door de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) goedgekeurd. Dit is nodig is om te komen tot het ‘Teatro Nashonal Ced Ride’, zo wordt uitgelegd door de Uitvoeringsorganisatie Cultuur en Sport (UCS) van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS).

F04 Teatro Nash Ced Ride. Di SerunanDe minister van OWCS wordt door het adviesorgaan geadviseerd om het aantal bestuursleden voor SPA aan te vullen tot vijf. Dit is nodig, want om de nieuwe conceptstatuten en profielschetsen te kunnen aannemen moet een voltallig bestuur akkoord gaan. Uit de gegevens van de Kamer van Koophandel (KvK) blijkt dat de stichting gevestigd aan de Schouwburgweg in het pand van het afgebrande Sentro Pro Arte, op dit moment alleen twee bestuursleden kent in de personen van Milushka Birge en Steven Bridgewater. Uit het advies van SBTNO blijkt overigens dat Bridgewater niet meer in het bestuur zit.

UCS schrijft aan SBTNO dat er nog enkele andere zaken afgehandeld moeten worden om te komen dot het Teatro Nashonal Ced Ride. Een daarvan is de afstandsdoening van de in erfpacht afgegeven terreinen aan het bestuur van stichting Schouwburg. In het SBTNO-advies staat: ,,UCS heeft het enige wettig lid benaderd om de afstandsdoening te tekenen. Zij heeft als voorwaarde gesteld dat zij meer informatie wenst over de financiële situatie van de stichting alvorens te tekenen. Hiervoor heeft de UCS een vergadering belegd met de vorige penningmeester de heer Melfor samen met Birge om de nodige informatie uit te wisselen.” In een vergadering, gehouden op 1 september 2022 is afgesproken dat (1) de financiële situatie van de stichting geregeld moet worden, dat (2) de afstandsdoening getekend wordt door het enig wettige lid en dat (3) Melfor als beschermheer een aantal bestuursbesluiten formuleert ter ondersteuning van Birge waaronder een bestuursbesluit om de minister van OWCS te benaderen met het verzoek om het bestuur met twee leden aan te vullen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.