Nieuws Curaçao

Weekend-update coronacijfers Bonaire, Curaçao en Aruba

De eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao hebben net als bijna alle andere landen ter wereld te maken met het coronavirus. In dit artikel vind je een actueel overzicht van het aantal positief geteste mensen per eiland. Daarnaast lees je het aantal nieuwe, positief getesten per dag en het aantal positief geteste mensen dat is opgenomen in het ziekenhuis.

Curaçao

Actieve coronabesmettingen Curaçao blijven gelijk

Op Curaçao zijn sinds afgelopen dinsdag drie mensen overleden die positief getest waren. Het totaal aantal doden sinds het begin van de crisis komt hiermee op 120 te staan. Het aantal actieve gevallen van Covid-19 is bijna gehalveerd. In het ziekenhuis liggen nu ook minder mensen die positief getest zijn, alleen het aantal patiënten op de intensive care is nagenoeg hetzelfde gebleven.

Op Curaçao zijn gisteren 466 mensen getest op Covid-19. Van hen kregen er vijf mensen een positief restultaat.

In het ziekenhuis op Curaçao liggen nog twintig mensen die positief getest zijn, van wie achttien op de intensive care. Ook herstelden er weer vier mensen van het virus.

Curaçao heeft nu 65 actieve gevallen van Covid-19.


Aruba

Op Aruba is het aantal actieve gevallen van Covid-19 sinds vorige week dinsdag met ruim zeven procent afgenomen. Het aantal mensen dat positief getest is, en in het ziekenhuis ligt, is meer dan verdubbeld. Er overleden de afgelopen dagen geen mensen die positief getest zijn.

Gisteren zijn er op Aruba 553 mensen getest op Covid-19. Van hen kregen er vijf een positief resultaat. In drie gevallen ging het om bezoekers van het eiland.

In het ziekenhuis op Aruba liggen nu nog negentien mensen die positief getest zijn. Hiervan liggen er acht mensen op de intensive care. Ook herstelden er weer dertien mensen van het virus.

Aruba heeft nu 88 actieve gevallen van Covid-19.


Bonaire

Op Bonaire is het aantal positieve gevallen van Covid-19 weer iets gestegen. Sinds afgelopen woensdag zijn het er zeven meer. In het ziekenhuis op Bonaire is de situatie onveranderd, er liggen geen positief getesten meer.

Gisteren zijn er op Bonaire 36 mensen getest op Covid-19. Drie mensen kregen een positief resultaat.

In het ziekenhuis op Bonaire liggen geen mensen meer die positief getest zijn. Eén persoon herstelde van het virus.

Bonaire heeft nu zeventien actieve gevallen van Covid-19.

Deel dit artikel