Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Christelijke organisaties boos op regenboogvlag 

door Op 25-06-2021

Een groot aantal kerken en religieuze organisaties heeft een boze brief uitgestuurd over de regenboogvlaggen die uithangen bij Amerikaanse Ambassades op de Caribische eilanden. De organisaties en kerken kijken met afschuw naar de LHBTI-vlag in de Caribische landen. Op ons eiland hebben de Curaçao Pastors Association, de Christian Embassy Curaçao en de Protect the Family Foundation de brief ondertekend. De organisaties noemen de vlag een blijk van intolerantie en polarisatie. De regenboogvlag zou disrespectvol zijn en een aanval op onze samenleving. De Amerikaanse Ambassades zouden hiermee een perverse levensstijl promoten. In de brief wordt opgeroepen om de vlag zo snel mogelijk naar beneden te halen.


Meningen van de lezer
  1. Aad Splinter   Op   26-06-2021 om 00:43

    Hoe hypocriet ben je, als je je als christelijke organisatie afzet tegen je medemens alleen omdat deze anders dan jij georiënteerd bent. De bijbel heeft het nog altijd over: “ieder mens is gelijk”.
    Laat deze kerkelijke organisaties eerst eens kijken in hun eigen (corrupte) gemeenschap.

  2. Tan   Op   26-06-2021 om 08:23

    Dit geloof je toch bijna niet??? De vlag is het tegendeel van intolerantie en polarisatie. Wat een projectie van hun eigen eigenschappen!

  3. Milly   Op   26-06-2021 om 16:33

    Dit aantal kerken en religieuze organisatie zijn juist degene die tolerant horen te zijn met de regenboogvlag. God houdt toch van iedereen, Hij wil ook niet dat wij onderdrukt worden. Zo te zien zijn zij de onderdrukkers , die de LHBTI onderdrukken zij horen te zijn wie ze zijn, ze hebben niet gekozen te zijn wie ze zijn. Ik als hetro heb ook niet gekozen om hetro te zijn, ik ben zo geboren en zij zijn ook zo geboren. De regenboogvlag zie ik als opkomen voor mensenrechten en als verbondenheid voor een ieder ook voor hetro,s etc etc. Dat de Amerikaanse Ambassades door de regenboogvlag disrespectvol zou zijn, een aanval op onze samenleving is en hiermee een perverse levensstijl zouden promoten laat zien dat die kerken en religieuze organisaties geen weet heeft over mensenrechten ondanks dat sommigen wel een universitaire theologische opleiding gevold hebben (Denk de meesten niet ) maar niet de competenties bezitten door om te gaan met mensenrechten. De meeste verkrachtingen en aanrandingen van jongeren hebben plaatst gevonden/vinden in alle religieuze gemeenschappen over de hele wereld. Zij moeten hun handen in eigen boezem steken wat betreft disrespectvol. Deze religieuze gemeenschappen moeten tot de Here waarin zij geloven gaan bidden dat er geen regenboog aan de hemel verschijnt,anders worden zij getroffen in hun eigen perverse levensstijl. Gezien het feit dat religieuzen en negatieve kijk op LHBTI door de maatschappij homofobie in stand houden kunnen we verwachten dat jongeren die tot de ontdekking komen dat ze homofiel zijn hierdoor in een ernstige crisis terecht komen mede door de (verwachte) reacties van de omgeving. Dit kan zelfs zo ernstig zijn dat ze langs en soms zelfs over de rand van zelfmoord gaan. Het blijkt dat bij 30% van de zelfmoordgevallen homofilie een van de redenen is. ( Van Mudde, 2000; Verbeek 2004; Wang, Hausermann, Wydler, Mohler- Kuo & Weiss, 2012).
    Daartegenover zijn er religieuze groepen die vinden dat vanuit een inclusiegedachte, er voor homo,s wel plaats moet zijn in de gemeenschap. De werkgroep ( Christelijke homo jongeren contact( CHJC) is een voorbeeld van. Dus dit aantal kerken en religieuze organisaties die met afschuw naar de regenboogvlag kijken, zouden voor die 18000 LHBTI op Curacao een voorbeeld moeten zijn om die vlag zelf bij hun kerken op te hagen om juist die perverse levensstijl promoten.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *