Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

“Corendon coronatest is schijnveiligheid”

door Op 26-06-2020

De coronatest die reisorganisatie Corendon aanbiedt is geen alternatief voor quarantaine en “onverantwoord”,  dat meldt het Nederlandse Ministerie van Volksgezondheid vandaag. Dit zei het ministerie in het kader van de vluchten die Corendon naar Turkije gepland heeft. Nederlanders die daar op vakantie gaan, moeten na thuiskomst gewoon twee weken in quarantaine volgens het ministerie. Corendon biedt vanaf volgende maand ook weer reizen aan naar Curaçao met behulp van gratis coronatesten. 


Meningen van de lezer
  1. Mark   Op   26-06-2020 om 11:10

    Dit lijkt me vooral gericht op Turkije en niet relevant voor Curaçao: de achterliggende gedachte is dat in Turkije nog een hoog risico op corona-besmetting is. Dat is niet aan de orde op Curaçao.
    De test wordt (door Curaçao) gebruikt om de kans op besmetting op het eiland zo klein mogelijk te houden. Aangezien in Turkije de kans op besmetting al veel hoger is (dan Nederland of Curaçao) heeft de test vooraf voor Turkije inderdaad weinig/geen toegevoegde waarde. Voor Curaçao wel relevant om besmetting zoveel mogelijk buiten de deur te houden.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *