Al het nieuws

‘Should I stay or should I go?’

Van onze redactie
Willemstad - Het ministerie van Financiën van Curaçao doet een onderzoek naar de beweegredenen van personen afkomstig van de eilanden die in Nederland wonen, werken en studeren om wel of juist niet terug te keren naar het Caribische deel van het Koninkrijk.

remigratie NEWDit gebeurt onder de leuze ‘Should I stay or should I go?’. ,,Ben jij opgegroeid op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius, Saba of Sint Maarten, maar woon/studeer je nu in Nederland? Dan zoeken we jou!”, staat er in de aanhef van de peiling.
De resultaten van de online survey worden tijdens de FRED Expo vandaag in Rotterdam gepresenteerd. Invullen kon tot vrijdagmiddernacht. De FRED Expo in het WTC in Rotterdam duurt de hele dag, met een job fair, workshops, sprekers en paneldiscussie. Het programma vermeldt een ‘pre-event’ met een ontbijt met Financiënminister Javier Silvania (MFK) van Curaçao.
Zijn ministerie wil meer weten over de redenen om wel of niet te remigreren naar wat in de survey vermeld staat als ‘Caribisch Nederland’. Caribisch Nederland bestaat formeel uit de BES-eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba, die als een bijzondere gemeente integraal deel uitmaken van Nederland. Het ‘Caribische deel van het Koninkrijk’ bestaat verder uit de autonome landen Curaçao, Aruba en Sint Maarten.
De survey biedt meerder antwoordmogelijkheden, zoals: economische vooruitzichten van het eiland; lagere kosten van levensonderhoud op de eilanden; beter klimaat; meer relaxte omgeving; eigen cultuur en omgangsvormen; familieleden op de eilanden; meer (leef)ruimte; carrièremogelijkheden; inkomen; ondernemersklimaat op de eilanden; verharding van de Nederlandse samenleving; hoge studieschuld; persoonlijke situatie (partner, vrienden). Reden(en) om wel of om niet te remigreren.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.