Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport heeft aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen Fundacion Nos ta Aruba, Michael Williams en Jan de Ruijter.

ARU OduberDe bewindsman vindt dat de aangifte die deze partijen tegen hem hebben gedaan vals is en dus een strafbaar feit oplevert.

De Ruijter deed onlangs aangifte tegen de bewindsman omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan fraude en corruptie bij de openbare aanbesteding rondom de cannabisteelt. Verder zou ook een vies spelletje zijn gespeeld bij de aanwijzing van een bedrijf dat de verplichte coronaverzekering voor toeristen mocht gaan aanbieden. Minister Oduber wil dat het OM onderzoek doet naar de kwestie. Hij voelt zich aangetast in zijn eer en goede naam.

Het Openbaar Ministerie moet de klacht van De Ruijter analyseren om na te gaan of daar grond in zit voor een strafrechtelijk onderzoek. Als dat niet zo is, moet ook nog blijken dat de aangifte bedoeld is om de minister te schaden. Pas dan zou sprake kunnen zijn van valse aangifte.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.