Al het nieuws

Rhuggenaath: Dit moeten we samen doen

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het aantal besmettingen zal de komende dagen zeker toenemen, maar er is geen reden voor paniek. Het gaat er nu om de zaak onder controle te krijgen. Dit moeten we samen doen.

rhuggenaathDat zei demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren tijdens een buitengewone persconferentie. De Curaçaose minister-president vindt dat de bevolking goed heeft gereageerd op de verscherpte maatregelen. ,,Maar het kan beter.” Uit antwoorden op vragen van de media blijkt dat de premier misschien wel bedoelt dat het beter móet. Want de grote aantallen nieuwe besmettingen die nu naar boven komen, zijn van zeven tot tien dagen geleden. Het effect van de verkiezingen moet nog komen.
De boodschap is helder en simpel: blijf thuis, keda kas. Rhuggenaath: ,,Ga alleen uit huis als het echt noodzakelijk is. Kijk wat je zelf kunt doen. Het ging lang goed en we hebben de basisregels laten versloffen. Er waren weer feestjes, we gaven elkaar handen, gingen naar werk en droegen niet altijd een mondkapje.” Het regime van geen sociale contacten, afstand houden en hygiëne moet weer standaard worden. Premier Rhuggenaath benadrukt dat er geen reden is voor paniek. ,,De bestrijding van het coronavirus is prioriteit nummer één. We zitten er bovenop. We waren hier op voorbereid, de crisisteams, de ministeries en als regering. We schalen op volgens vastgestelde scenario’s en plannen. Dat gebeurt ook in het ziekenhuis. ,,Blijf rustig”, zegt Rhuggenaath. ,,Maar blijf zo veel mogelijk thuis, voor jezelf en voor je geliefden. Ontvang geen bezoek.” De premier vraagt werkgevers nog eens hun medewerkers thuis te laten werken en dienstverlening die niet dringend noodzakelijk niet te bieden of online. ,,Hoe meer mensen thuisblijven, hoe rustiger het op straat is, hoe minder mensen elkaar kunnen besmetten, hoe sneller we door deze fase heen komen.” De regering doet er alles aan om een complete lockdown met nog zwaardere maatregelen te voorkomen, alleen al vanwege de sociaaleconomische gevolgen. Rhuggenaath: ,,Wacht niet op meer maatregelen. Dit is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit moeten we samen doen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.