Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Odyssey of the Seas is het nieuwste schip van Royal Caribbean. Het werd vorig jaar opgeleverd en vaart nu voor het eerst met cruisepassagiers aan boord.

odyssey1Het schip vertrok afgelopen zaterdag vanuit de haven van Fort Lauderdale, bracht twee dagen door op zee, bezocht dinsdag Aruba en meerde gisterochtend om 7.00 uur aan bij de Megapier Tula op Curaçao. Na nog twee dagen op zee, keert het schip op 8 augustus terug naar Fort Lauderdale.
Zoals steeds het geval is bij een ‘maiden call’ (de eerste keer dat een cruiseschip Curaçao bezoekt) wisselen de kapitein en de andere afgevaardigden van het schip een plaquette uit tijdens een inaugurele ceremonie. Deze heeft gisteren plaatsgevonden samen met minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), directeur van Curaçao Ports Authority Humberto de Castro, scheepsagent Maduro Shipping vertegenwoordigd door directeur Albert Elens en de directeur van de Curaçao Tourist Board Paul Pennicook.
De Odyssey of the Seas heeft 1.414 cruisepassagiers en 1.427 bemanningsleden aan boord. Het schip heeft een totaalgewicht van 168.666 ton, is 348 meter lang en behoort tot de Quantrum Ultra-klasse. Sinds de bouw van de Megapier Tula in 2017 is dit de eerste keer dat een cruiseschip van dit enorme formaat er aanmeert. De pier is specifiek gebouwd om schepen van deze grootte te accommoderen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.