Nieuws Curaçao

Belastingdienst gaat achter autobelasting aan, maar maakt fouten

WILLEMSTAD – De belastingdienst is bezig met het innen van achterstallige autobelastingen. Wie in het verleden geen belasting heeft betaald, moet dat alsnog doen. Maar de dienst zegt nu dat er fouten zijn gemaakt bij de aanslagen motorrijtuigenbelasting van 2018 en 2019.

Aanslagen zijn ten onrechte opgelegd of te hoog ingeschat. De oorzaak van deze fout is inmiddels achterhaald, en deze week gaan de correctie-aanslagen de deur uit. Daarom is bezwaar maken niet nodig.

bol

Pas als op 1 augustus nog steeds geen verminderingsaanslag is ontvangen, moet de autobezitter bezwaar maken. De bezwaartermijn is twee maanden.

Binnenkort zullen ook de aanslagen over de jaren 2020 en 2021 worden opgelegd. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van aangepaste aanslagbiljetten omdat is geconstateerd dat het aanslagbiljet motorrijtuigenbelasting op de achterzijde onjuiste en achterhaalde informatie bevatte. 

Het ministerie van Financiën maakt autobezitters er op attent dat zolang nummerplaten niet worden ingeleverd, belasting verschuldigd blijft. 

bol

Deel dit artikel