Al het nieuws

Aanstaande zaterdag weer verkoop uit museumdepot


Van onze redactie
Willemstad - ,,De verkoop bij Mongui Maduro Museum was een groot succes”, zegt Nicole van Alphen, manager general affairs van Stichting S.A.L. (Mongui) Maduro, tegen het Antilliaans Dagblad.

mongui,,De opbrengsten van deze verkoop zullen gebruikt worden voor het ontwikkelen van een interactieve rondleiding voor kinderen en jongeren en voor de restauratie van enkele antieke museumstukken.”
Afgelopen zaterdag 5 november vond de verkoop plaats van allerhande artefacten en meubelen uit het museumdepot van het Mongui Maduro Museum. Kunst, bedden, tuinmeubelen, kledingkasten, artefacten zoals kristal, porselein en andere curiosa. ,,Ze gingen als zoete broodjes”, aldus Van Alphen.
Komende zaterdag 12 november zullen nieuwe items aan de verkoop worden toegevoegd, zoals vintage kantoormeubelen uit ongeveer 1960, vintage Amerikaans sanitair uit 1970 (roze wc-pot, bidet, lichtblauwe wc-pot) met - volgens de manager - ‘een prachtige bijpassende vintage zwarte wastafel uit dezelfde periode’, een partij gebruikte Portugese tegels, een partij voorzetramen voor shutterramen, potten en planten. En volgens Van Alphen ‘nog veel meer’.
De tweede verkoopdag aanstaande zaterdag is van 8.00 tot 14.00 uur. ,,Landhuis Rooi Catootje is te vinden tussen MCB Bank branche Rooi Catootje en Zuikertuin Mall, op hetzelfde terrein als Children’s Museum Curaçao”, legt de manager uit. Die voegt er nog snel aan toe: ,,Betaling liefst met pin, maar contant is ook mogelijk.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.