Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - De regering van Aruba is gevallen. Minister-president Evelyn Wever-Croes heeft gistermiddag het ontslag van het kabinet aangeboden aan de waarnemend gouverneur van Aruba, Yvonne Lacle-Dirksz.


ontslagGisteren maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat er beslag is gelegd op de bankrekening van een stichting die gelieerd is aan de regeringspartij POR. Er zouden mogelijk malversaties met geld hebben plaatsgevonden en dat wordt onderzocht.
Minister-president Wever-Croes verklaarde dat integriteit en behoorlijk bestuur voor haar de basis zijn onder haar regering. Een dermate zware schending door een coalitiepartij als waar het OM nu onderzoek naar doet, vond ze reden genoeg om haar politieke adviseurs te raadplegen. De kwestie werd zo zwaar opgenomen, dat de partijtop van de MEP besloot het ontslag van de regering in te dienen en het parlement te ontbinden.
Kort na de bekendmaking distantieerde minister van Justitie Andin Bikker zich volledig van POR, de partij waar hij de enige minister voor is, sinds het wegsturen van Marisol Lopez-Tromp. Hij had al eerder laten weten de politiek te zullen verlaten na zijn ambtstermijn en het voorzitterschap van POR overgedragen aan Statenlid Alan Howell.
Het demissionaire kabinet behartigt voorlopig de lopende zaken. Aruba krijgt dus te maken met vervroegde verkiezingen. In regeringskringen circuleert 25 juni als datum voor de verkiezingen en 30 april voor de indiening van de kieslijsten.

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.