Al het nieuws

Van onze correspondent
Oranjestad - Het is voor de Arubaanse bevolking steeds moeilijker en vooral onbetaalbaar om een eigen woning te kopen.

ARUwoningschaarstePersonen die niet op Aruba wonen, kopen woningen met als doel om het als een vakantiewoning te verhuren. De minister van Economische Zaken laat onderzoek doen naar deze ‘zorgelijke ontwikkeling’.
Want elke woning die wordt verhuurd als vakantiewoning, kan niet door de Arubaanse bevolking worden gebruikt. Minister Geoffrey Wever (Raiz) van Economische Zaken constateert dat het aantal beschikbare woningen dat voor de lokale markt beschikbaar is, steeds minder wordt. Hierdoor ontstaat woningschaarste. De woningen die nog wel beschikbaar zijn, stijgen in prijs. Daarmee wordt het kopen van een eigen woning steeds lastiger.
Minister Wever wijst op duurzame ontwikkeling. Daar hoort een inclusieve samenleving bij. ,, Iedere burger moet daaraan kunnen deelnemen en eigen doelen kunnen bereiken. Het kopen van een eigen woning is een eigen doel waarvan de regering vindt dat dit voor elke burger haalbaar moet zijn.”
De minister heeft van de ministerraad toestemming gekregen om onderzoek te laten doen naar de vakantiewoningenmarkt. ,,Er is te weinig informatie over het beleid van vakantiewoningen. We willen inzicht krijgen in de economische en sociale impact van vakantiewoningen. Het onderzoek bestaat uit twee delen. Fase 1 is het onderzoek, fase 2 is een advies over concreet beleid op dit gebied”, zegt Wever. ,,Ik weet zeker dat dit onderzoek ons relevante informatie gaat geven, op basis waarvan we beleid kunnen voeren waar alle burgers beter van worden.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.