Nieuws Curaçao

Hiddink en Langeler weg bij Curaçao

WILLEMSTAD РNa drie maanden heeft de Cura̤aose voetbalbond FFK afscheid genomen van Art Langeler als bondscoach en Guus Hiddink als technisch directeur. Dat heeft de bond gisteravond bekend gemaakt. Een reden voor hun plotselinge vertrek is niet gegeven, wel bedankt de bond beiden voor hun werk en inzet voor het Cura̤aose voetbal.

Hiddink had niet weg gehoeven, maar koos zelf voor zijn vertrek, nadat FFK besloten had niet verder te gaan met Langeler. De bond wil met een andere trainer de weg starten richting het WK van 2026. Beiden hadden nog een contract tot maart 2023.

bol

Hiddink was in 2020 al bondscoach en technisch directeur van Curaçao, als opvolger van Remko Bicentini. Hiddink zat maar bij twee officiële interlands op de bank. Een besmetting met corona maakte een abrupt einde aan zijn werkzaamheden.

Op 1 mei van dit jaar ging hij echter weer aan de slag als technisch directeur. Op dezelfde datum begon ook Langeler, die was aangedragen door Hiddink.

Onder de voormalige coach van PEC Zwolle speelde Curaçao drie wedstrijden. Bij Nations League-wedstrijden tegen Honduras werd één keer gewonnen (1-2) en één keer verloren (0-1). Van Canada werd met 4-0 verloren.

bol

Deel dit artikel