Curaçao

Huurman reageert op Fa Si Oen

Foto - Antilliaans Dagblad

Huurman: In het Antilliaans Dagblad van maandag 19 augustus gebruikt de chirurg Fa Sie Oen twee volle pagina’s om te fulmineren tegen woorden en daden van de voormalige Inspecteur Gezondheidszorg en Inspecteur-generaal Volksgezondheid.

Als zijn van adrenaline doordrenkte betoog eindelijk klaar is, eindig hij met de oneliner: “discussieer niet met een zot, want je eindigt op zijn niveau.” Zijn van verontwaardiging stikkend relaas bewijst dat hij de strekking van het advies van zijn grootvader niet heeft begrepen.

bol

Nu de feiten. Nergens weerspreekt Fa Sie Oen dat hij zelf de oorzaak is geweest van de perikelen begin 2017: zijn eigen falen zich in te schrijven in het opleidingsregister voor chirurgie. Hij is indertijd naar Curaçao teruggekeerd met de suggestie dat hij in Nederland geregistreerd zou zijn als chirurg, quod non. De latere inspanningen om dit te repareren bewijzen alleen maar dat de critici begin 2017 gelijk hadden. Het zou Fa Sie Oen sieren de hand in eigen boezem te steken en zich bovendien af te vragen (kijken in de spiegel!) hoe het komt dat er zoveel conflicten zijn  tussen hem en zijn collega-chirurgen.

 

Deel dit artikel