Minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA).
Volledig scherm
Minister Ank Bijleveld van Defensie (CDA). © ANP

Defensieminister Bijleveld ‘diep geraakt’ door helicrash Aruba

helikoptercrash arubaMinister van Defensie Ank Bijleveld en premier Mark Rutte hebben geschokt gereageerd op het overlijden van de twee militairen bij het helikopterongeluk in de buurt van Aruba. De premier zegt ‘diep getroffen’ te zijn. Bijleveld spreekt op Twitter van een verschrikkelijk bericht. ‘Mijn medeleven gaat uit naar hun naaste familie. Wij zijn allemaal diep geraakt.’

  1. Pegida-voorman aangehouden in rechtbank omdat hij met koran aan hondenriem slingert
    update/met video

    Pegida-voor­man aangehou­den in rechtbank omdat hij met koran aan hondenriem slingert

    Pegida-voorman Edwin Wagensveld is woensdag aangehouden in de rechtbank in Arnhem, nog voor zijn rechtszaak begon. Hij kwam daar om zijn gebiedsverbod aan te vechten, maar slingerde tegelijkertijd een koran aan een hondenriem in het rond. Hij overtrad hiermee het noodbevel dat hem eerder werd opgelegd. Volgens de gemeente is Wagensveld een mogelijk doelwit van de organisatie achter de recente aanslag in Moskou.
    Arnhem
  2. Het gaat zelden echt fout met Nederlandse legerhelikopters

    Het gaat zelden echt fout met Nederland­se legerheli­kop­ters

    De fatale helikoptercrash van zondagmiddag bij Aruba is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk te noemen. Het Nederlandse leger heeft een aantal crashes gehad met helikopters in de geschiedenis, maar niet vaak met dodelijke afloop. Nederland had nog geen ervaring met fatale ongevallen met helikopters van het type NH90, waarvan nu een exemplaar crashte. Alle defensiehelikopters van hetzelfde type worden vooralsnog aan de grond gehouden in afwachting van onderzoek door de Inspectie Veiligheid Defensie.