Geldigheidstermijn van het rijbewijs en bijbehorende documenten gedurende de pandemie op Curaçao - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Bestuur, Planning & Dienstverlening
 

Geldigheidstermijn van het rijbewijs en bijbehorende documenten gedurende de pandemie op Curaçao

Geplaatst op 03 01 2021

Willemstad – Publieke Zaken (Kranshi) van het Ministerie van Bestuur, Planning & Dienstverlening deelt mee dat de indieningsperiode voor eerste afgifte en vernieuwing van rijbewijzen tijdelijk wordt aangepast. Personen die vanaf 1 oktober 2020 geslaagd zijn voor hun praktijkexamen, mogen aanvullend zeven (7) maanden een voertuig besturen dat valt binnen de categorie waarvoor ze examen hebben gedaan. Hij moet het resultaat van het examen in zijn bezit hebben.

Alle rijbewijzen die vanaf 1 oktober 2020 vervallen zijn, krijgen een verlenging van zeven (7) maanden, te beginnen op de datum waarop het rijbewijs vervallen is. Dus iedereen waarvan het rijbewijs na 1 oktober 2020 vervallen is, mag nog zeven (7) maanden blijven rijden met dat vervallen rijbewijs. Dit geldt niet voor degenen waarvan het rijbewijs geschorst is of ingenomen is door de autoriteiten.

Een verlopen rijbewijs kan niet gebruikt worden als middel van identificatie. Alleen rijbewijzen, afgegeven hier op Curaçao krijgen de tijdelijke verlenging van de geldigheid. De normale regels blijven van toepassing voor niet op Curaçao afgegeven rijbewijzen.

Publieke Zaken van het Ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening, doet zijn uiterste best om al haar cliënten zo goed mogelijk aandacht te geven en werkt met dezelfde inspanning aan de tevredenheid van onze burgers.

Voor meer informatie kan altijd contact genomen worden met het Vergunningenloket op hun tijdelijke telefoonnummer 434-1690.