Nieuws Curaçao

Politietips voor de Heilige Week

In de laatste vier dagen van de heilige week ligt een groot deel van het openbare leven stil. Dat betekent dat veel mensen erop uit trekken, voor vertier, familie en vrienden.

De politie wil deze mensen een aantal tips meegeven.

bol

Uit huis

Wanneer je uit huis gaat, verzeker je ervan dat deuren en ramen gesloten zijn. Ook het hek van je tuin. Wellicht een idee om elektrische apparaten uit het stopcontact te halen en het gas af te sluiten.

Doe het licht buiten aan, als je ’s avonds weggaat en meldt aan je buren dat je weg bent, zodat die een oogje in het zeil kunnen houden.

Verkeer

bol

Stap je in de auto, doe dan je veiligheidsgordel om, ook achter. Leg de telefoon buiten bereik als je de chauffeur bent. Houdt rekening met de mensen op straat en stop niemand achter in het bakkie van je pick-up-truck.

Respecteer de verkeersregel en rij niet te hard. Wees verantwoordelijk en drink niet als jezelf rijdt. En stap je uit, neem je waardevolle spulletjes mee, een ruitje is zo ingetikt.

Aan zee

Kan je kind niet zwemmen, ga dan samen met hem of haar in zee, verlies je kind niet uit het oog. Zorg dat iemand anders je spulletjes bewaakt. Zwem niet op plekken waar boten en seadoos komen.

Duik niet op plekken waar veel rotsen onder water zijn. Vaar je op een boot, check dan of er genoeg zwemvesten zijn en een vuurpijl om af te schoten in geval van nood. Zorg voor voldoende drinkwater aan boord.


bol

Deel dit artikel