Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

KLM neemt 11 passagiers niet mee naar Curaçao

door Op 30-04-2021

De KLM heeft gisteren 11 passagiers niet meegenomen op de vlucht van Amsterdam naar Curaçao. Dit omdat zij geen geldige Passenger Locator Card konden laten zien. Dit hangt samen met de aangescherpte testvoorwaarden, dat zegt KLM-regiomanager Cees Ursem in het Antilliaans Dagblad. Reizigers moeten een afspraak voor de antigeentest op Curaçao al hebben staan en de betaling hiervan hebben afgerond. Zodra dit is gebeurd is dit zichtbaar op het PLC-formulier. Ursem zegt dat passagiers hierbij veel problemen ondervinden op de website. Eerder was KLM nog coulant, maar omdat er geen oplossing kwam vanuit de Curaçaose overheidswebsite heeft de luchtvaartmaatschappij besloten om harder op te treden.


Meningen van de lezer
  1. Wilfried Hamelijnck   Op   30-04-2021 om 21:25

    Het is inderdaad een hels karwei om de PCL te krijgen, de overheidswebsite loopt regelmatig vast en na de betalingsbevestiging van de bank duurt het geruime tijd voordat de orginele PCL komt, bij mij zelfs in de spambox? De overheid zal haar website zeker moeten verbeteren en een duidelijkere omschrijving toe moeten voegen. Bovendien is het taalgebruik zeker in het engels vaak belabberd, hetgeen zeker ook voor de betalingsbevestiging van de MCB bank geldt. Na veel doorzetten is het mij gelukt om alles te regelen en kon ik afgelopen dinsdag terugreizen naar curacao waar ik woonachtig ben. Helaas gaat de website van de overheid er van uit dat je weer een vertrekdatum in moet vullen anders functioneerd het systeem niet. Deze vertrekdatum heb ik er toen maar bij verzonnen.
    De baliestewardessen bij KLM op Schiphol deden hun werk zeer vriendelijk en correct en mijn reis is afgelopen dinsdag voor de rest oerfect verlopen.

  2. Angela   Op   03-05-2021 om 10:52

    Zorg dat de site wel normaal werkt en dat er meerdere mogelijkheden zijn om de antigen test te betalen behalve creditcard. Paypal is ook wereldwijd.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *