Nieuws Curaçao

De bacheloropleiding Internationaal Toerisme Management van de Universiteit van Curaçao is geaccrediteerd

WILLEMSTAD – De bacheloropleiding Internationaal Toerisme Management van de Universiteit van Curaçao is geaccrediteerd. De positieve beoordeling is uitgevoerd door de Nederlands-Vlaams Accreditatie Organisatie, NVAO.

Daarmee is de Curaçaose Universiteit naar eigen zeggen een belangrijke stakeholder geworden voor het opleiden van toekomstige leiders zowel lokaal als internationaal in de hospitality- en toerismesector.

Het panel van de NVAO concludeerde dat het Universiteitsprogramma volledig voldoet aan de kwaliteitsnormen van de NVAO voor hoger onderwijs. Het studieprogramma is up-to-date, omdat veel docenten in de industrie werken en actuele ontwikkelingen uit het veld binnenhalen.

Unieke kans
De bacheloropleiding biedt aankomende studenten en lokale professionals een unieke kans om hospitality en toerisme te studeren bij de Universiteit.

Het programma is een vierjarige opleiding die is opgezet naar aanleiding van de vraag vanuit de toeristische en hospitality sector. De studenten worden breed opgeleid waarbij er veel aandacht uitgaat naar de ‘hospitality mindset’, innovatie en duurzaamheid.

In het programma wordt er veel aandacht besteed aan praktische ervaring en ervaring in het veld.

De opleiding heeft een een interessant beroepsprofiel dat de gastvrijheid omvat en het toeristisch domein. De leerresultaten zijn duidelijk, transparant, leerlinggericht en gericht op progressief hogere orde denken. Bovendien biedt het programma meerdere kansen voor studenten door het sterke partnerschap en de samenwerking met de private sectorpartners, aldus de NVAO beoordeling.

Tevens wordt er een uitgebreid begeleidingsprogramma aangeboden aan de studenten. En tot slot, zorgt het beoordelingsplan voor een rijke variatie aan beoordelingen, die laat zien hoe de leerresultaten van het programma worden gerealiseerd.

Deel dit artikel