Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Omdat ze zelf als jong meisje van zes jaar met een balletvoorstelling zo veel plezier heeft gehad van en in Sentro Pro Arte (SPA) en er veel talent rondloopt op het eiland, wil Tania Kross een nieuw theater op Curaçao realiseren. Dat zei ze maandagavond in het Nederlandse televisieprogramma Op1.

TaniaKrossSamen met Cornald Maas bezocht ze het eiland, waar ze tegenwoordig weer woont. Onder meer bekeken ze de locatie, waar het al jaren verlaten en later zelfs afgebrande Sentro Pro Arte er deplorabel bijligt. Met de ruïnes op de achtergrond zingt ze - Kross is professioneel mezzosopraan en zingt opera’s in de grootste zalen ter wereld - ‘Curaçao di nos e ta’ van Chin Behilia over de zon, de wind en de rots (Curaçao), om van te blijven houden en een eiland voor iedereen.
Daarop vertelt ze dat ze ‘een missie’ heeft. De presentatoren van Op1 kunnen niet wachten tot ze zegt welke missie dan. Kross zegt daarop dat ze de mensen terug het theater in wil hebben. Want ook al is Curaçao een klein eiland, er zijn veel mogelijkheden: ,,Ik ben er niet bijzonder. Het stikt er van de Tania’s. Er zijn veel talentvolle mensen.”
Dan komt het hoge woord eruit: Kross wil een theater. Wat is daarvoor nodig, vragen de presentatoren? ,,Blokken. Geld, sowieso investeerders. Maar ik begin met de theatermakers; die moeten samenkomen, meedoen en zeggen ‘Wij willen dit ook’.” Waarop Maas enthousiast aangeeft dat dit project ‘heel misschien wel wordt gevolgd door AvroTros’, de Nederlandse publieke omroep die in 2014 is ontstaan uit een fusie van Avro en Tros.
Het Antilliaans Dagblad is nog in afwachting van antwoord van Kross op enkele aanvullende vragen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.