Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De laatste naam voor het Curaçao North Sea Jazz Festival is bekend. De reggaeband Inner Circle zal vrijdag 30 augustus op het Sir Duke-podium staan. Het volledige programma en de schema's zijn nu beschikbaar.

F06 Inner circleInner Circle is een reggae-groep uit Jamaica. De groep werd in 1968 opgericht door de gebroeders Ian en Roger Lewis, Stephen Cooe, Richard Daley en Michael Cooper. De laatste drie werden later vervangen door Charles Farquharson en Bernard Harvey.
Toen zanger Jacob Miller bij Inner Circle kwam, ontstonden de eerste successen. In maart 1980 kwam Jacob Miller echter om bij een auto-ongeluk, waarna de band uiteenviel. Alleen de gebroeders Lewis bleven over met Bernard Harvey. In 1986 hervormde de groep en het jaar daarop verscheen het album One Way, dat grote hits bevatte. Bad Boys werd opnieuw opgenomen voor het album Identified van 1989 en werd het themalied voor de televisieserie Cops. Ook werd het nummer gebruikt in de film Bad Boys uit 1995, met Will Smith in de hoofdrol. Maar hun grootste hit tot nu toe is Sweat (A La La La La Long) uit 1992, dat in tien landen bovenaan de hitlijsten stond en alleen al in Europa meer dan een miljoen exemplaren verkocht.
De band is een fervent promotor van traditionele reggaemuziek en heeft samengewerkt met een reeks grote reggaenamen, onder wie Damian Marley, Stephen Marley, Junior Reid, David Hinds van Steel Pulse en Ali Campbell van UB40.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.