Al het nieuws

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Aan het begin van het jaar heeft de Belastinginspectie te kennen gegeven dat de aanslagen 2019 eind maart 2021 middels een nieuw IT-platform zullen worden verwerkt. Met dit nieuwe systeem zouden aanslagen automatisch kunnen worden gedaan, omdat er gedurende het proces verschillende controlepunten zijn ingesteld.

belastingHet verwerken van de aanslagen van 2019 is zoals gezegd en gepland begonnen, maar door de lockdown, de verhuizing van het kantoor van de Belastinginspectie naar het WTC en enkele fouten in het nieuwe platform, heeft het proces de nodige vertraging opgelopen. Daarom zijn er zoals vanouds handmatig aanslagen gedaan en werd slechts een klein percentage automatisch verwerkt. Ondertussen worden de nodige aanpassingen doorgevoerd in het systeem om de fouten te herstellen zodat in de nabije toekomst alsnog, zoals gepland en aangekondigd, aanslagen op automatische wijze kunnen worden gedaan.
Het hoofd van de Belastinginspectie, Jamila Isenia, benadrukt dat de aangiftes over 2019 handmatig worden verwerkt, maar dat het doel is om in de maanden september tot en met december volledig over te stappen op het automatische systeem.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.