Curaçao

Cold Case dood meisje heropend

De politie en het Openbaar Ministerie roepen de hulp in van de bevolking bij de heropening van een ‘cold case’ uit 2012.

bol

Het gaat om de zaak van de dood van een 19-jarige meisje, genaamd Rayziënne (Raiza) Scoop. Zij verliet in de nacht van 31 december 2011 op 1 januari 2012 haar woning van haar vriend en was daarna lange tijd vermist.

Op 19 maart 2012 werd haar levenloos lichaam gevonden in de struiken bij Playa Canoa. Door middel van DNA-onderzoek is uiteindelijk vastgesteld dat het het lichaam betrof van de 19-jarige Raiza Scoop.

Destijds, in 2012, heeft de politie na onderzoek meerdere aanhoudingen verricht en getuigen verhoord. Maar op enig moment liep het politieonderzoek vast en kon niet tot voldoende bewijs worden gekomen om iemand voor de rechter te brengen.

Nadat de politie onlangs een aantal dossiers met oude onopgeloste levensdelicten heeft bekeken, is in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de zaak van Raiza Scoop daar uit te lichten en het onderzoek te heropenen.

bol

Dit vanwege de ernst van de zaak, waarbij de jonge leeftijd van het meisje uiteraard een rol speelt, en het feit dat – na analyse – toch enige aanknopingspunten werden gezien voor nader onderzoek.

Hierbij wordt de hulp van de Curaçaose bevolking ingeroepen en een beloning van Naf. 10.000,- gulden uitgeloofd voor de gouden tip of tips die leiden tot de oplossing van de zaak.

Mensen die informatie hebben over de verdwijning en/of de dood van Raiza Scoop, waarbij elk detail welkom is, wordt gevraagd zo spoedig mogelijk contact op nemen met de politie op telefoonnummer 108.

Deel dit artikel