Nieuws Curaçao

SER biedt jaarverslag over 2021 aan

WILLEMSTAD – De Sociaal Economische Raad SER begrijpt dat grote groepen in de samenleving een gebrek aan daadkracht en bestuurskracht ervaren vanuit de overheid. ‘Dat zorgt voor boosheid en frustratie’. Dat schrijft het adviesorgaan van de regering in haar jaarverslag 2021.

Curaçao verdient met dezelfde werkgelegenheid minder geld, wat zij omschrift als een verarming op nationaal niveau. De SER verwacht niet dat de economie van Curaçao in 2023 terug is op het niveau van voor Corona. 

De afnemende beroepsbevolking en arbeidsproductiviteit met een toename van de emigratie is de huidige trend, die zich voort zal zetten, zo denkt de SER. De werkgelegenheid zal in 2023 wellicht weer op het niveau van 2019 zal liggen, maar de economie nog niet, zo denkt de SER.

Advies verzoeken

Het aantal adviesverzoeken vanuit de regering lag met zeven in 2021 aanmerkelijk lager dan het voortgaande jaar. De SER denkt dat da komt door de regeringswissel na de Statenverkiezingen van 19 maart 2021. Het nieuwe kabinet kwam pas op 14 juni op het toneel.

Dat relatief geringe aantal adviesaanvragen gaf de SER de ruimte en gelegenheid om op eigen initiatief een tweetal diepgaande verkenningen uit te brengen. Het betreft de verkenning ‘De bijdrage van migrantenpopulaties aan de sociaaleconomische ontwikkeling van Curaçao’ en de verkenning ‘Een missiegedreven innovatiebeleid’. 

Deel dit artikel