Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een F70 van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij JetAir trotseerde, in verband met de tweejaarlijkse C-check in Europa, onlangs de Noord-Atlantische kou.

jetair1Op weg naar Woensdrecht werden vanaf Hato verschillende (vries)koude oorden aangedaan: Canada, Groenland en IJsland. Daarbij werd soms wel -22 graden Celsius gemeten.
Vorig jaar mei was de andere F70 met 80 zitplaatsen al aan de beurt voor groot onderhoud. De private luchtvaartonderneming JetAir vliegt vanaf Curaçao op diverse middellange bestemmingen: Sint Maarten, Kingston (Jamaica), Port-au-Prince (Haïti), Medellín (Colombia) en Santo Domingo (Dominicaanse Republiek). Afgelopen week werd bekend dat vanaf april ook Paramaribo in Suriname aan het vliegschema wordt toegevoegd.
Begonnen als chartermaatschappij in 2006, verkreeg JetAir in november 2019 het air operator’s certificate (AOC). De coronacrisis die een paar maanden later, in maart 2020, losbarstte, zorgde ervoor dat het aantal vliegbewegingen nog zeer gering was. Maar het afgelopen jaar vertoonde het commerciële luchtvaartbedrijf steeds meer groei.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.