Al het nieuws

Een, twee én drie op 200 meter
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het was gisteren een Curaçaos feestje op de Nederlandse kampioenschappen atletiek in Den Haag. Op de 200 meter werd Churandy Martina kampioen, Chris Garia tweede en Taymir Burnet derde.

NKatletiekMartina moest een dag eerder zijn Nederlandse titel op de 100 meter nog afstaan aan yu’i Kòrsou Hensley Paulina, maar behield gisteren met een tijd van 21,00 seconde zijn Nederlandse titel op de 200 meter. Garia pakte het zilver in 21,05 en Burnet het brons in 21,08. De drie zijn geboren op Curaçao, maar wonen in Nederland en komen daar uit voor de Nederlandse selectie. Dit jaar is alles gericht op deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Op zijn Facebookpagina schrijft Martina op 24 juli: ,,Het laatste jaar op weg naar #Tokyo2020 begint vandaag. Wij gaan ervoor. Vandaag, morgen, altijd. #TeamNL???? #1YearToGo #RoadToTokyo #olympics #sport #sports #countdown #bonribakaminda.”
Maar dan moeten de atleten wel eerst de scherpe limieten lopen die gelden voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio: 10,05 op de 100 meter en 20,24 op de 200 meter. Dat is tijdens de NK atletiek in ieder geval niet gelukt. Op de weg naar de Spelen van 2020 liggen volgens <f"adscala-italic">Runnersworld<f"adscala-romein"> nog vier Diamond Leaguewedstrijden en het wereldkampioenschap in Doha te wachten. Martina, Garia, Burnet en Paulina zijn al wel verzekerd van een plek in het estafetteteam tijdens de WK op 27 september. Maar alleen Burnet heeft zich geplaatst voor een individuele afstand (200 meter).
De mannen van Oranje sprintploeg hebben eind juli tijdens de Diamond Leaguewedstrijden in Londen het Nederlands record op de 4x100 meter aangescherpt naar 37,99 seconden. Het oude record stond op 38,03. Op 21 juli post Martina op Facebook: ,,Back to London olympic stadium, 4x100m NR 37.99s Proud of ya all boys. #bonribakaminda #teamnl #curaçaoboys #proud.”
Hardloper Churandy Martina is alom geliefd om zijn positieve, blije, instelling. Hij heeft aangekondigd na de Olympische Spelen volgend jaar ‘echt te stoppen’.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.