Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Alle versoepelingen vanaf 21 april op een rij:

door Op 20-04-2020

Op de persconferentie werden vandaag verschillende versoepelingen bekendgemaakt rondom de coronamaatregelen. Dit is wat er per 21 april weer wordt toegestaan:

  1. Er mag weer gezwommen worden. Dit mag alleen tussen 6 tot 9 uur ’s ochtends en op de dagen dat je mag rijden volgens de kentekenregel. Op zondag mag je alleen te voet of met de fiets naar het strand. Ook op het strand moet je je houden aan social distancing. Het is dus verboden om met vier of meer mensen samen te komen op het strand.
  2. Hardware stores mogen weer open, maar alleen als drive-through of als bezorgservice. Ook moet voor al het personeel ontheffing zijn aangevraagd en verkregen om de weg op te mogen.
  3. Dit geldt ook voor boekenwinkels en winkels voor kantoorartikelen. Ook deze winkels moeten zorgen dat hun panden zijn voorbereid op de hygiëne- en social distancing regels.
  4. Opticiens kregen al eerder toestemming om de deuren openen, maar moeten ook zorgen dat er van tevoren gebeld wordt voor een afspraak voor bijvoorbeeld een oogmeting.
  5. Elektronica winkels mogen ook weer open, maar alleen op afspraak. Bijvoorbeeld voor het reparen van computers of telefoons of de bezorging van electronica.
  6.  Het kan 24-48 uur duren tot je ontheffingsaanvraag is goedgekeurd en je bedrijf weer open mag gaan. Bedrijven moeten van tevoren goed bedenken hoe ze zich gaan kunnen houden aan de hygiene- en social distancing regels. Er zal veel gecontroleerd worden door MEO.

Morgen om 11.30 hoor je weer een nieuwe persconferentie op Paradise FM, vertaald door Elisa Koek. Deze vertaling is ook live te volgen op onze Facebook en via de liveblog.


Lees verder