Al het nieuws

Van onze redactie
Caracas - Duizenden Venezolanen zijn gisteren weer de straat opgegaan om het aftreden te eisen van president Nicolás Maduro. Oppositieleider Juan Guaidó sprak in het oosten van de hoofdstad Caracas duizenden aanhangers toe.

venprotest,,Als het regime dacht dat we de maximale druk hadden bereikt, kunnen ze zich dat niet eens voorstellen”, zei hij. ,,We moeten op straat blijven.”
Maduro heeft tot nu toe steun van het leger en kan daarbij rekenen op bondgenoten als Rusland, Cuba en China. Tussen Amerika en Rusland loopt de spanning over Venezuela intussen op. De landen waarschuwen elkaar zich niet met de interne Venezolaanse zaken te bemoeien.
Guaidó kondigde een serie stakingen aan waarmee hij het regime Maduro op de knieën wil dwingen. Die moeten vandaag beginnen en uiteindelijk in een landelijke algemene staking uitmonden. ,,Het einde van de onrechtmatige machtsovername is nabij”, voorspelde hij. Op sommige plekken kwam het tot confrontaties tussen demonstranten en veiligheidstroepen. Die hielden met behulp van traangas protestmarsen tegen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.