Nieuws Curaçao

Omikron eist op Curaçao vier doden vandaag

Omikron eist op Curaçao vier doden vandaag

De omikron-variant mag dan bij de meeste mensen milde verschijnselen vertonen, patiënten met onderliggende problemen en ouderen die besmet raken, lopen toch risico op ernstiger gevolgen. Vandaag overleden vier mensen aan de gevolgen van hun besmetting, drie in het CMC en één patiënt thuis.

Daarmee komt het aantal mensen dat is overleden als gevolg van een infectie met covid-19 op 215. 33 mensen zijn bezweken aan de omikron-variant die zijn intrede deed op 15 december.

Nieuwe besmettingen

Vandaag testten 262 positief. Ruim 1.500 patiënten mochten hun isolatie beëindigen omdat ze niet meer besmettelijk zijn. Daarmee komt het totaal aantal actieve cases op ruim 8.500.

Mede door de drie sterfgevallen daalde het aantal mensen dat is opgenomen vanwege covid van 54 naar 49. Zestien van hen liggen op de intensive care.

Aruba

Het actieve aantal besmettingen daalde vandaag naar 896. De laatste keer dat het aantal besmettingen onder de duizend zat, was op tweede kerstdag.

Er kwamen vandaag 148 nieuwe patiënten bij, maar 362 mensen mochten hun isolatie beëindigen.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis daalde van 34 naar 27. Er kwam wel één patiënt bij op de intensive care. Daar liggen nu drie coronapatiënten.

Bonaire

Op Bonaire kwamen er 99 nieuwe besmettingen bij. Maar 104 mensen mochten hun isolatie beëindigen. Het totaal aantal actieve cases daalde daardoor met vijf naar 677. Er werd één patiënt opgenomen, zodat daar nu acht mensen met covid-19 liggen.


Deel dit artikel