Nieuws Curaçao

Minder verkeersdoden in 2020

Minder verkeersdoden in 2020

Het jaar 2020 is afgesloten met elf doden in het verkeer. Dat is aanzienlijk minder dan de afgelopen jaren. Sinds 2010 ligt het gemiddeld aantal dodelijke slachtoffers op zeventien.

Of het laagterecord te danken aan de covid-maatregelen van de overheid valt te bezien. In maart werd het autogebruik weliswaar aan banden gelegd en een avondklok in gesteld, maar veel verschil in cijfers maakte dat niet vergeleken met 2019.

Bij het aantal doden gaat het vier keer om automobilisten en drie keer om een motor-, scooter- of quadbestuurder. In vier gevallen gaat het om voetgangers of fietsers.

Opvallend veel ouderen onder de slachtoffers. Vier van hen waren boven de 60 jaar oud. Drie van deze ouderen namen deel aan het verkeer als fietser of voetganger.

Snelheid
Acht dodelijke ongelukken gebeurden op wegen waar je snel kan rijden, de grote verbindingswegen. Zoals de Weg naar Westpunt, Caracasbaaiweg en de Schottegatweg.

De politie registreert geen alcoholmisbruik. Toch vinden de meeste dodelijke ongelukken (7) plaats in de avond en de nacht, als er minder verkeer op de weg is.


Deel dit artikel