Curaçao

Curaçao wint voor ’t eerst Goldcup wedstrijd

Houston РCura̤ao heeft voor het eerst een wedstrijd gewonnen op de Gold Cup, het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap. In Houston werd Honduras met 1-0 verslagen. Het doelpunt van voormalig FC Groningen-speler Leandro Bacuna was tevens het eerste doelpunt ooit op de Gold Cup voor Cura̤ao.

https://twitter.com/GoldCup/status/1142256517435068417

bol

Eloy Room was de grote uitblinker aan de kant van Curaçao. Honduras deed 35 doelpogingen en schoot maar liefst 13 keer tussen de palen. Maar de reservekeeper van PSV bleek niet te passeren.

https://twitter.com/GoldCup/status/1142287488184147968

Kwartfinales in zicht

Door de overwinning op Honduras mag Curaçao hopen op een plek in de kwartfinales van de Gold Cup. Curaçao staat na twee wedstrijden derde in groep C.

Bij winst op Jamaica in de laatste poulewedstrijd is Curaçao sowieso door. Bij een gelijkspel is het afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen El Salvador en Honduras.

bol

Stand Groep C (Nummers 1 en 2 gaan door)

Jamaica 2-4 (3-2)
El Salvador 2-4 (1-0)
Curaçao 2-3 (1-1)
Honduras 2-0 (2-4)

Curaçao timmert de laatste jaren aan de weg met eerst Patrick Kluivert als bondscoach en nu Remko Bicentini, hoofddtrainer van het Gelderse SV Juliana ’31. Twee jaar geleden debuteerde Curaçao bij de Gold Cup, maar toen gingen alle duels verloren. Wel werd dat jaar de Caribbean Cup gewonnen. Sinds 2011 probeert Curaçao zich voor een WK te plaatsen, tot nu toe tevergeefs.

Naast Room en Bacuna telt de selectie van Curaçao nog zeventien spelers die geboren of opgegroeid zijn in Nederland, zoals Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Jafar Arias (FC Emmen) en Elson Hooi (ADO Den Haag). Charlison Benschop (De Graafschap) verliet vrijdag de selectie omdat hij zich wil richten op een transfer. Ook Brandley Kuwas is normaal gesproken deel van het team van Curaçao. Maar die heeft na drie seizoenen Heracles de overstap gemaakt naar Dubai, waar de competitie in juli al begint. Kuwas kiest ervoor om zich volledig op zijn nieuwe club te richten.

Deel dit artikel