De Regering overhandigt een certificaat aan atleet Matthew Sophia - Informashon tokante Gobièrnu di Kòrsou

Nieuws

Gerelateerde ministeries Onderwijs, Wetenschap, Cultuur & Sport
 

De Regering overhandigt een certificaat aan atleet Matthew Sophia

Geplaatst op 27 07 2021

WILLEMSTAD – De Regering van Curaçao heeft een certificaat van waardering overhandigd aan de jonge, zeventienjarige atleet Matthew Sophia, die een bronzen medaille wist te behalen tijdens de atletiekwedstrijd in de discipline 110 meter horde. De atleet Matthew Sophia, zijn vader dhr. Kurt Sophia, zijn coach dhr. Rudsel van Lamoen en voorzitter van de Atletiekvereniging dhr. Caimin Douglas werden uitgenodigd om ‘Forti’ te bezoeken. Tijdens de ontmoeting overhandigde Minister President dhr. Gilmar ‘Pik’ Pisas en Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) dhr. Sithree ‘Cey’ van Heydoorn een certificaat aan Matthew Sophia en ze gaven een ‘pin’ aan zijn vader, zijn coach en dhr. Douglas. De ministers hebben hen ook bedankt voor deze grote prestatie. 

Matthew Sophia heeft deelgenomen aan de atletiekwedstrijd tijdens de ‘European U20 Championships Tallinn 2021’ in Estland. Hij werd tweede in de discipline 110 meter horde. De Regering van Curaçao is heel blij. Zij feliciteert de Atletiekvereniging, in het bijzonder het team  ‘The Glory Runners’ en Matthew Sophia voor deze prestatie.   

Verschillende van onze atleten blinken uit in de atletiek. Onze jonge mensen blinken uit en ze vertegenwoordigen ons land op een waardige manier. Matthew Sophia profileert zichzelf goed in de atletiek en hij geeft een uitstekende prestatie in het team ‘The Glory Runners.’ De Atletiekvereniging is heel actief en zij stimuleert atletiekwedstrijden enorm. Om deze reden is Matthew Sophia, geboren op 17 december 2003 op Curaçao, geen onbekende onder hen. Deze voorbeeldige jongeman traint en wordt door onze eigen mensen gemotiveerd. Matthew Sophia nam deel aan verschillende atletiekwedstrijden op Curaçao. Daarna reisde deze talentvolle ‘yu di Korsou’ af naar Nederland waar hij Nederland in verschillende toernooien en wedstrijden vertegenwoordigde. 

Voor meer internationale informatie over de wedstijd kunt u https://european-athletics.com/ bezoeken: 100m Hurdle U-20 Europese kampioenschappen. De Regering van Curaçao is heel tevreden met deze prestatie. Gefeliciteerd Curaçao, we kunnen trots zijn op onze eigen mensen!

** Op de foto’s geeft Minister President dhr. Pisas de pin aan Matthew Sophia. Minister (OWCS) dhr. van Heydoorn overhandigt het certificaat.